Om Shelby

– an American legend

Ford Mustang fremstår for de fleste som "an American icon", mens Shelby Mustang er en Amerikansk legende. Shelby er ikke en bil man drømmer om å eie, men en bil man drømmer om å få se i egen person.
Shelby Mustang ble ikke designet for å være hverken praktisk, familievennlig eller en gang komfortabel. I sine første år ble den bygget med racingspesifikasjoner og ytelsene var tilsvarende. Shelby Mustang skulle aldri være en "fornuftig" bil, og for kundene var dette en bil de kjøpte fordi de ønsket en racingbil som ble gjort lovlig som gatebil nærmest av "praktiske årsaker".
Carroll Shelby, født I Leesburg Texas, var besatt av fart hele sitt liv. Han var testpilot og flyinstruktur i 2.verdenskrig, før han startet som testsjåfør for landbaserte kjøretøy. Hans karriere som racingsjåfør skjøt fart, og både i 1956 og 57 ble han kåret til Sport's Illustrated sports car driver of the year. Hjerteproblemer truet med å avslutte Shelby's racingkarierre tidlig, men han var så opptatt av å fortsette med racing at han ble kjent for å bruke nitroglyserin-tabletter for å hindre brystsmerter mens han kjørte…

Etter karrieren som racingsjåfør åpnet han en racing skole, før han startet med design av racingbiler. I 1965 skapte Caroll Shelby den orignale Shelby Mustang GT350 med det ikoniske Cobra emblemet. En rekke modifikasjoner gjorde dette til racinginspirert bil og det ble starten på et eventyr som har gjort Shelby Mustang til en amerikansk legende for alle bilentusiaster.