Shelby Mustang GT350R
Shelby Mustang GTE
I 1964 startet Shelby American med en "K Code" ´65 Mustang 2+2 og startet konverteringen av Fords mer forsiktige Mustang til en flammepustende racer som dominerte racing baner over hele USA. Av de 562 GT350 som ble bygget som 1965 modeller, ble 36 offisielt designet som konkurransebiler og ble gitt betegnelsen "R" i Shelby serienummeret. Bak designet av disse modellene sto en gjeng talentfulle spesialister hos Shelby American, i dag kjent som Original Venice Crew. Bilen ble godkjent av Sports Car Club of America for "class B Production racing" og vant B-Production championship tre år på rad.
Shelby Mustang GTE
I forbindelse med 50 års jubileet til Shelby Mustang GT350 bestemte Jim Marietta, et av medlemmene i Orignal Venice Crew, seg for å samle den gamle gjengen som bygget de 36 konkurransebilene og bygge 36 nye modeller. De ble enige om å bygge en variant av "R" modellen slik de egentlig ønsket i 1965, men som de ikke kunne grunnet tid, kostnader og andre begrensninger.
Shelby Mustang GTE
The Original Venice Crew (OVC) består av tidligere Shelby American ansatte Peter Brock, Jim Marietta og Ted Sutton. De starter med et donorchassis av den samme 1965 Mustang K-code utstyrt med en 289 c.i.d. motor og Borg Warner 4-trinns girkasse som også var basis for den originale 1965 Shelby GT350R. Denne gangen derimot, har de mulighet til å gjøre noen modifikasjoner og inkludere noen komponenter som de opprinnelig måtte droppe. Dette inkluderer blant annet en redesignet front fanger, forbedret bakvindu i plexiglass og plexiglass sidevinduer.

“The revised shape of the window improves the car’s interior aerodynamics by promoting better airflow for driver comfort while the new front valance has a much closer identity with the original Mustang front-end while increasing the efficiency of airflow to cool the engine,” sier Peter Brock.

“While these changes may look subtle, they combine with the new suspension to dramatically change the character of the car.” Konkurransetesting av den første bilen ble gjennomført ved Willow Springs Raceway våren 2015, og produksjonen av de 36 bilene er nå i gang ved Carroll Shelby International Inc. i Gardena, Los Angeles.
RøhneSelmer har kjøpt inn en av disse 36 meget eksklusive bilene og den forventes levert til Norge sommeren 2018. Bilen blir levert i den originale fargen Wimbeldon white med blå striper og racingdekor. Bilen har et originalt 1965 Shelby chassisnummer og blir levert med full dokumentasjon av produksjonsprosessen inkludert video-opptak fra banetesting av produksjonsteamet etter at bilen er ferdig produsert.
Dette blir et unikt samlerobjekt og vi gleder oss til å kunne vise frem bilen i Norge! Kontakt oss gjerne for mer informasjon om denne bilen.
Les mer her

Interessert i Shelby Mustang GT350R?


Ring oss på 480 75 017